nic

Ambit3 - ideální pro iPhone

Suunto přichází na trh s novou modelovou řadou Ambit 3, nejedná se však o pokračovatele řady Ambit2. Ambit3 podporující technologii bluetooth smart 4 je totiž nepostradatelným pomocníkem všech uživatelů chytrých telefonů iPhone a tabletů iPad.

Ambit3 dokáže ve spojení s Iphonem řadu užitečných věcí – kdykoliv, a to i při sportu, vás upozorní na příchozí hovor a zobrazí vám náhled příchozí  SMS zprávy.  Vzhledem k dosahu použité technologie je tato vlastnost velmi příjemná. Funguje totiž nejen, když máte mobil v kapse nebo v batohu na zádech, ale i z několikametrové vzdálenosti.

nic

Ambit3 s iPhonem však dokáže mnohem více - a je to snadné a ještě k tomu zábavné. Stačí, pokud si do svého iPhonu nebo iPadu zdarma stáhnete aplikaci Suunto App. Po spárování s Ambit3 můžete svůj malý outdoorový odolný počítač ovládat právě přes tuto aplikaci. iPhone použijete také jako sekundární obrazovku ke svým Ambitům. Další z mnoha výhod této kombinace je, že v průběhu sportovní či outdoorové aktivity můžete pořizovat fotografie, které se do dané aktivity uloží přesně tak, jak byly podle času a polohy pořízeny. Následně si díky unikátním 3D mapám vytvoříte krátké video z vaší aktivity. Ve videu uvidíte na 3D mapě, kde jste se zrovna pohybovali a v příslušných místech mapy se zobrazí vaše fotografie z míst, kde byly pořízeny.

Ihned po vytvoření videa jej můžete sdílet prostřednictvím facebooku, twitteru a dalších sociálních sítí, nebo zaslat emailem svým přátelům.

Příklad vidíte na názorném snímku, kde skialpinista Kilian Jornet zdolává hřeben v Národním Parku Deneli v USA. Na snímku vlevo je 3D mapa s trasou.