STRYD – DALŠÍ KROK V EVOLUCI BĚHU!

Stryd je první měřič výkonu pro běžce. Analyzuje 3D pohybové vzorce vašeho těla a v kombinaci s hmotností zjistí, kolik energie vynakládají vaše svaly. Navíc je vybaven i měřením tepu.

Výkon odvozený přímo z pohybu těla poskytuje nové, přesnější a zajímavější informace pro trénink. Měřiče výkonu jsou již dlouho užívány cyklisty, ale přesný měřič pro běh nebyl dosud k dispozici. Přitom výkon je přesně to, co profesionálního i hobby sportovce nejvíce zajímá.

Stačí obléci a můžete vyrazit!

Stryd je pro použití jednoduchý, stačí ho obléci a můžete vyrazit! Automaticky synchronizuje data s vašimi sportovními hodinkami, nebo sporttestrem. Po synchronizaci používáte svůj tréninkový software tak jako dosud... Přejít k produktu...

Tréninkové benefity

  • Stryd

    Stryd vám pomůže pochopit, jak efektivní je pohyb vašeho těla

  • nasměruje vás k optimálnímu stylu včetně jemných změn techniky

  • výkon přesně vypovídá kalorické spotřebě

  • Stryd poskytne i další údaje, např. o dynamice dopadu.

  • Stryd měří výkon i tep = přesnější nastavení tréninkové zátěže

  • Stryd umožňuje zobrazení kadence

  • získáte okamžitou zpětnou vazbu i data pro pozdější analýzu

  • snadno se řídíte jedním číslem - výkonem (W)

  • duální komunikace ANT+ a Bluetooth Smart umožňuje používat širokou řadu sporttesterů

Rozdíl mezi tepem a výkonem

strydTep je ovlivněn celkovým stavem organismu. Jeho výše stoupá s intenzitou výkonu, ale významně je ovlivněna únavou, stresem, hydratací, zdravím, charakterem terénu, větrem, sportovní obuví, venkovní teplotou, atd. Pro přesné dávkování tréninku je nešikovné, že tep se při změně práce svalů mění se zpožděním. Při zvýšení intenzity pohybu se tep začne postupně zvyšovat. Při zvolnění, nebo i zastavení tep začne postupně klesat. 

Přímo měřený výkon odpovídá práci, kterou tělo v každém okamžiku vykonává. Především však nezohledňuje jen činnost svalů, ale i přeměnu energie dopadu v odraz a pohyb vpřed. Tedy zohledňuje styl. Význam měření výkonu se ozřejmí, představíte-li si běh jako poskakování na pružinách. Běžecký styl je proto stejně důležitý, jako svalový výkon. A teprve přesné sledování výkonu umožňuje běžecký styl dobře efektivně vyladit.

Kyslíkový dluh

Výkon umožňuje dobře identifikovat přechod mezi aerobním a anaerobním během a držet se v aerobním pásu. Výkon také ukazuje, jak rychle vzniká kyslíkový dluh. Oproti tomu tep více méně odpovídá schopnosti kyslíkový dluh kompenzovat. Zda kyslíkový dluh roste nebo klesá, je pro sportovce velmi důležitá informace. Stryd poskytuje jak informace o tepu, tak výkonu.

Nahradí trenéra?

strydDokonale vyladit běžecký styl dokáží trenéři s použitím běžecké diagnostiky a kamery. Oproti tomu Stryd umožňuje efektivně zdokonalovat styl v různých podmínkách i terénu a kdykoli. Později umožní výkonové a tepové křivky analyzovat. Závodník či trenér získá druhou dimenzi, druhý pohled. Je to, jako by viděl stereo, oběma očima: tep i výkon.

Hobby sportovcům Stryd trenéra do značné míry nahradí. Při běhu stačí sledovat výkon ve wattech, jediné číslo. Nejde však o to, abyste běželi na maximum (hrozilo by přetrénování). Držte se ve zvolené výkonové zóně – a zlepšujte svůj běžecký styl. Jste-li hobby sportovec, pak i vy využijete informace uložené do paměti sporttesteru.

Kompatibilita

strydAčkoli Stryd dovoluje použití i s mobilními telefony, je pro sport a fitness lepší volbou sportester. Při tréninku potřebujete sledovat výkon na displeji poměrně často a s kvalitními sportovními hodinkami to možné je.

Optimálně sladěné jsou hodinky SUUNTO Ambit2 a SUUNTO Ambit3, které se Strydem plně komunikují v běžeckém modu*) Jelikož technologie Stryd poněkud předběhla dobu a nejsou na ni všechny sportovní hodinky stejně připraveny a v některých případech je třeba při běhu zvolit cyklistický mód. To neplatí pro hodinky *tříletý vývoj elektroniky Stryd probíhal také ve spolupráci se Suunto Oy.

Hodinky, které podporují výkon, srdeční frekvenci a kadenci v provozním režimu: Suunto Ambit2, Ambit2 S, Ambit3 Sport, Ambit3 Peak, Ambit3 Run, Ambit3 Vertical. V režimu pro cyklistiku (někdy s nevhodnou volbou jednotek rychlosti a jinými omezeními) podporují další značky (v příloze)

Porovnání tepové frekvence a okamžitého výkonu

graf

Na grafu je dobře vidět, jak je TF posunuta vůči okamžitému výkonu, což zcela mění dávkování tréninku.
Intervalový trénink, data ze SUUNTO Ambit3 Peak, prostředí webové aplikace SUUNTO Movescount.

Vyhledat produkt včetně balíčků s hodinkami...


 

Sdílejte s přáteli