Nové funkce Suunto Spartan (15.6.2017)

trasa zpet

Hodinky Spartan představují vlajkovou loď značky Suunto a tak se nelze divit, že jsou v mnoha ohledech výjimečné. Jednou z jejich předností je neustálé doplňování a vylepšování funkcí na základě podnětů uživatelů z řad profesionálních i hobby spoertovců. Nové funkce se pak prostřednictvím automatického UPDATE bezplatně nahrávají všem uživatelům do hodinek v rámci přenosu jejich aktivit do počítače. Právě nyní byla spuštěna další aktualizace s označením 1.9.36. Co konkrétního uživatelům přináší?

Plánování tréninků v hodinkách
Hodinky umožňují nahrání plánovaných tréninků či jiných aktivit do paměti hodinek. Plánované aktivity pak můžete snadno odstartovat přímo v obrazovce „Cvičení". Prohlížet si je můžete v obrazovce „Trénink", kde máte také shrnutí již všech absolvovaných aktivit za posledních 30 dní.
Tyto aktivity jsou nyní do hodinek nahrány i v případě provedení Update.

trasa zpet

Navigace Find Back
V oblasti navigace přibyla užitečná funkce „Find Back", která může pomoci kdykoliv, kdy se ztratíte v neznámém terénu. Tuto funkci můžeme zařadit přímo do kategorie život zachraňujících.

Sledování denních aktivit včetně notifikace
Hodinky umožňují sledování denní aktivity jak s využitím akcelerometru pro počítání kroků, tak přesná měření, pokud uživatel použije snímač tepové frekvence. Vedle denních či týdenních přehledů nově přibyla i notifikace splnění cílů denní aktivity (kroky a kalorie)

Nové sportovní funkce pro veslaře a triatlonisty
Každý veslař potřebuje pro kvalitní trénink i závod znát aktuální tempo záběrů. Tato funkce „šlákmetru" využívající zabudovaný akcelerometr 

byla nově přidána do volitelných informací pro sportovní režimy.

trasa zpet

Triatlonisté ocení možnost personalizace triatlonové aktivity, kterou si můhou nahrát do hodinek.
Všichni aktivní sportovci pak ocení nové obrazovky intervalových tréninků.

Použití Spartanů jako hodinek.
Spartany jsou elegantní multifunkční hodinky i pro civilní použití. Vedle již dříve zavedeného módu „Letadlo", který vypíná veškeré komunikační kanály, přibyl i režim „Nerušit", který využijete třeba v divadle nebo na důležitém jednání.

trasa zpet

Námořní jednotky
Příznivci jachtingu a námořních dobrodružství mají nyní možnost získávat údaje i v jednotkách, které běžní suchozemci nepotřebují. Využít lze námořní rychlost speed včetně průměrné hodnoty a také námořní vzdálenost.

Lepší komunikace a oprava chyb
Jako u každé aktualizace se programátoři snaží zrychlit a vylepšit implementované funkce. V nové verzi by mělo být znát vylepšení propojení hodinek s aplikací Movescount pro chytré telefony (párování a synchronizace) a další opravy drobných chyb.

 

Sdílejte s přáteli