Garmin Fenix 5 – multisportovní hodinky s GPS

all

Ocení je nároční sportovci i zapálení outdooroví nadšenci.

Hodinky mají elegantní a současně funkční design ve 3 velikostech, jsou vybaveny velkým plnobarevným displejem. Stisknutím tlačítka proměníte klasické ručičkové hodinky pro denní nošení v moderní sporttester s mnoha pokročilými funkcemi. 

Fénix 5 jsou vybaveny pokročilými senzory, vysoce citlivým GPS/GLONASS přijímačem s EXO™ anténou umístěnou kolem barevného Chroma displeje.

Nechybí zde ani multisportovní tréninkové funkce, dynamika běhu, vyhodnocení plaveckých tréninků, výpočet VO2 max, navigační funkce, kompas, barometr nebo monitor denní aktivity. V režimu Smart hodinek Fénix 6 vydrží až 6 týdnů na jedno nabití akumulátoru.

Monitor denní aktivity

Stejně jako fitness náramek Garmin vívofit hodinky Fénix 5 dovolují sledování celodenních aktivit. Můžete stanovit cílový počet kroků na den, sledovat ušlou vzdálenost + počet kroků, zobrazit spálené kalorie a to včetně těch pasivních. Při delším sezení nebo jiné nečinnosti Vás hodinky upozorní zprávou na displeji, že je na čase vstát a projít se. Na webovém rozhraní Garmin Connect IQ získáte podrobné vyhodnocení a porovnání svých výkonů s přáteli.

Varianty a konstrukce hodinek

Oproti předchozí generaci Fenix 5 přišel s třemi velikostmi.

  • Nejmenší Fenix 5S má velikost těla 42 x 42 x 14,5 mm a 1,1" velký displej.

  • Střední s označení Fenix 5 má velikost hodinek 47 x 47 x 15,5 mm a displeje 1,2".

  • Největší hodinky Fenix 5x mají úctyhodných 51 x 51 x 17,5 mm a displej stejně jak u Fenix 5 1,2". Barevný chroma TFT displej nezhasíná a vyniká dokonalou čitelností na slunci. U tohoto modelu se vyskytuje možnost nahrání map. 

Tréninkové funkce

Hodinky Fenix 5 jsou jedny z nejlépe vybavených hodinek současnosti a disponují širokou škálu tréninkových funkcí. K dispozici máte různá nastavení alarmů na srdeční tep, tempo běhu, rychlost, vzdálenost, či výkon. Přímo v hodinkách nastavíte jednoduchý intervalový trénink. Za pomoci počítače pak komplexnější s různě dlouhými intervaly a různými alarmy.

Snadno využijete předpřipravené tréninkové plány pro běh nebo jízdu na kole. Nastavení snadno přizpůsobíte svým potřebám včetně zobrazovaných informací na displeji. Ve spojení se snímačem tepu Vám hodinky po každé aktivitě doporučí dobu potřebnou k regeneraci organismu, po každém běhu delším než 10 minut vypočtou hodnotu VO2 max a zhodnotí s jakým výsledkem byste zaběhli vzdálenost: 5km, 10km, půlmaraton a maraton.

Podkladové mapy

Fenix 5X se vrátili k topografickým mapám přímo v hodinkách pro lepší navigaci. Tato funkce byla postrádána v předešlém modelu. Nadšenci, kteří milují neplánovaný track přírodou, si tak zajisté přijdou na své.

Plavání a lyžování

fenix 5a

Garmin Fenix 5 je schopen díky vestavěným čidlům a vysoké odolnosti měřit i plavecké tréninky a to buď pod širým nebem (využívá se GPS) nebo v plaveckém bazénu (je nutné zadat jeho délku). V bazénu hodinky měří uplavanou vzdálenost, SWOLF hodnotu, efektivitu plavání, počet záběrů a rozpoznají plavecký styl pro každou délku bazénu. Lze nastavit i alarm na uplavanou vzdálenost nebo započítat uplavané bazény kdy se při tréninku nepoužívají ruce a plave se jen za pomocí nohou. 

Pro příznivce zimních sportů nabízí Fenix 5 funkce běžeckého a sjezdového lyžování. Díky vestavěnému barometru hodinky rozpoznají, kdy lyžujete a kdy se pohybujete na vleku, nebo na lanovce. Díky tomu získáváte informace o skutečně najetých kilometrech na svahu, celkovém sestupu, času, maximální a průměrné rychlosti.

Vestavěný optický snimač srdečního tepu

Celá řada hodinek Fenix 5 je vybavena vestavěným optickým snímačem srdečního tepu. Vychází vstříc lidem, kteří vyhledají komfort při tréninku a klasický hrudní pás jim vadí. Možností je nadále připojení a využití klasického hrudního pásu pro přesné měření TF.

FUNKCE

+  Citlivá GPS (+ výdrž baterie)
+  měření tepu optickým snímačem
+  magnetický kompas
+  barometr
+  teploměr
+  barevný displej čitelný na slunci

Outdoorové funkce

Hodinky jsou vybaveny tříosým elektromagnetickým kompasem, barometrickým výškoměrem, vysoce citlivým GPS, krokoměrem a vestavěným teploměrem. Se zapnutým GPS se výdrž hodinek pohybuje od 16 do 50 ti hodin (záleží na nastavené intenzitě ukládání bodů pomocí GPS). Při změně okolního tlaku jsou hodinky schopny upozornit na přicházející bouřku. Pokud chcete opravdu přesně měřit okolní teplotu v průběhu svých outdoorových aktivit, tak doporučujeme používat externí teplotní čidlo u kterého nedochází k ovlivňování teplotou Vašeho těla.

Fenix 5x

Bezdrátová konektivita

Bluetooth – Fenix 5 je vybaven možností připojení k chytrým mobilním telefonům (Android a iOS) pomocí Bluetooth LowEnergy přenosu a nově i ke snímačům podporujícím Bluetooth, avšak dále disponují i ANT+. 

Wi-Fi – Díky vestavěné Wi-Fi jsou hodinky schopny odeslat data o tréninku nebo aktualizovat software bez nutnosti zapínat počítač nebo mobilní telefon.

ANT+ – Hodinky disponují bezdrátovým standardem používaným hlavně pro připojení fitness příslušenství jako např.: Snímač tepu, snímač kadence, snímač otáček kola, krokoměr, měřič výkonu, teplotní čidlo.

Podpora Connect IQ

Otevřená platforma pro nositelnou elektroniku umožňuje programovat aplikace pro nové typy hodinek Garmin (například alternativní vzhledy obrazovek, tréninkové programy, podpora pro další příslušenství).  

Fenix 5 na Garmin.HSH.CZHSH SportKupHodinky