DGT LOGO

DGT – DIGITAL GAME TECHNOLOGY

Firma DGT byla založena v roce 1992 pod názvem DGT Projects Ben Bulsink a zabývala se výzkumem a vývojem digitálních hodin. V roce 2007 byl název firmy změněn na Digital Game Technology.

DGT

ZÁKLADNÍ INFORMACE O DGT

DGT navrhuje, vyvíjí, vyrábí a distribuuje po celém světě širokou škálu potřeb pro šachisty a šachové kluby, jako jsou digitální šachové hodiny, elektronické šachovnice, šachové počítače a dalších produkty. DGT rovněž dodává řadu produktů pro jiné hry a startovní soupravy pro začínající hráče. Digital Game Technology sídlí a výrobní závod má v EU, v Holandském městě Enschede. 

VZTAH H.S.H SPORT K DGT

H.S.H Sport je oficiálním distributorem produktů DGT s servisní středisko v České republice

DGT způsobila převrat ve světě šachu

DGT zavedla digitální hodiny do světa šachů v době, kdy se používaly výhradně analogové hodiny. Více než 25 let konstruuje a vyrábí oficiální šachové hodiny FIDE (hodiny schválené Světovou šachovou federací). 

DGT

Hodiny DGT jsou celosvětově nejprodávanější šachové hodiny a používají je jak pořadatelé turnajů, tak kluby a jednotlivci na celém světě.

Elektronické šachovnice

Se zavedením elektronických šachovnic způsobila DGT další revoluci ve světě šachu a díky tomu mohou nyní miliony milovníků šachu hrát své turnaje po internetu. Domácí šachoví fanoušci používají elektronické šachovnice jak při online hře, tak proti šachovému počítači, nebo za účelem výuky. Pokud hrajete šachy na digitální šachvnici, máte mnohem lepší zážitek, než při pouhém pohledu na obrazovku.

Výrobky DGT

DGT vytváří standard v šachovém časování a pro registraci živých partií po celém světě. Hlavní skupiny inovativních a stále zdokonalovaných produktů a služeb.

dgt

  • Šachové a herní hodiny
  • Elektronické šachové desky a figury
  • Šachové počítače
  • Šachové startovní soupravy
  • šachový a turnajový software

DGT globální trh

Výrobky DGT lze zakoupit u maloobchodníků a distributorů ve více než 80 zemích světa. Od specializovaných prodejen šachových až po online obchody, od obchodních domů až po obchody s hračkami. V České republice je distributorem a servisním partnerem firma H.S.H Sport. Zajišťuje jak prodej v kamenné prodejně a svých e-shopech, tak velkoobchodní prodej dalším maloobchodním prodejcům.