Bike cup Harrachov 2016

kl

Poslední červencový víkend se v Harrachově konal 4. závod seriálu Bike Cup. Firmu HSH bylo vidět nejen mezi sponzory, barvy HSH teamu měli na sobě i úspěšní závodníci.

Na Bike cupu byly připraveny celkem 4 tratě. Královské tratě A na 130 km a cca 5 800 výškových metrů se zúčastnil i olympionik Jan Škarnitzl a podle předpokladů ji vyhrál.

Na druhé nejdelší trati B ARIA PURA na 78km kilometrů s převýšením přes 2 000 metrů startovali i zástupci HSH Sport týmu. Výjimečně a jednorázově si dres našeho týmu oblékl výborný triatlonista Luboš Truhlář. Trať vedla po polské straně Jizerských hor a část závodu probíhala i přes Singl track u Nového Města. Lubošovi to letos na kole jezdí skvěle, a tak hned ze začátku závodu diktoval tempo závodu a postaral se o brzké roztrhání startovního pole. 

cisla

Nicméně pořadatelé vedli trať i náročnými kamenitými a hodně kořeny pokrytými cestičkami, které navíc byly ve sjezdech. A to bylo pro spousty hobby cyklistů nemilé překvapení. V těchto náročných technických pasážích Luboš začal trochu ztrácet na vedoucí duo Jiřího Fikejzla a Michala Nováka. Nicméně Luboš se nevzdával a v největším kopci na cca 45.km zabojoval a dotahoval se zpět do souboje o vedení závodu.


Bohužel všichni závodníci všech tratí i trati C a D měli stejnou barvu startovních čísel a tak jak přihlížející, tak i závodníci a především pořadatelé ukazující směr trati závodníkům nevěděli, kterou trať závodník jede. Některé části trati byly společně, některé byli jen pro trať B a A.

klPřesně na tohle Luboš doplatil, když na něj organizátoři volali, on se k nim vracel aby zjistil, že jel správně – a tak z 20 vteřinové ztráty na čelo byla ztráta už přes minutu, což se už sjíždí o poznání hůře. Nicméně si v klidu dojel pro krásný bronz. Až v cíli zjistil, že kousek za ním dojeli další borci.

Po nahrání trasy vítězné dvojice se zdá, že první dva závodníci byli asi pořadateli v jednom úseku špatně nasměrováni a nevědomky si tak zkrátili trať. Je otázka, zda by při stejné trase měl Luboš šanci na vítězství, ale podávat protesty se nechystáme a hodnotíme třetí místo jako více než pěkný výsledek. 

cisla

Druhý člen týmu Václav Klomínský v technických pasážích vzdal z důvodu rozbitého tlumení na přední vidlici a přecenění svých sil v technických pasážích. Díky dvěma bidonům plných borůvek, které si z trati přivezl do zázemí závodu, měl úsměv na tváři, přestože ve výsledkách je DNF.

Celkové výsledky můžete nalézt zde

Stejná čísla závodníků pro všechny kategorii hodnotím jako organizátorskou začátečnickou chybu. Doufáme, že na další zastávkách seriálu Bike Cup se z této chyby poučí.

Za HSH Sport tým Václav Klomínský 

Sdílejte s přáteli