Domů - přehled kategorií - Ultrabreathe

Ultrabreathe™ – vysoce účinný trénink

ultrabreathe

ULTRA BREATHE je odporový přístroj pro trénink inspiračního dýchání. Zvyšuje výkon a výdrž sportovce, fyzickou a psychickou pohodu. 

Posiluje respirační kapacitu plic, bránici a dalších svaly, pohyb krve a regeneraci mezi úseky sportovního výkonu.

Trénink je časově a technicky nenáročný. Pro významný efekt postačuje (a je doporučeno) 
2x denně 30 nádechů. Je přínosem při zahřívací technice (běžné techniky bránici nepomáhají).

PRO KOHO JE ULTRABREATHE URČEN?

Pro sportovce - a to jak vrcholové sportovce, tak outdoorové a sportovní nadšenceJde prakticky o všechny sportovní disciplíny, se zřetelem na běh, cyklistiku, kanoistiku, potápění, plavání, vysokohorskou turistiku, aj. 

Je využíván v rámci respirační fyzioterapie indikované lékaři při řadě onemocnění a poruchách dýchací soustavy. Nedoporučuje se u osob s anamnézou spontánního pneumotoraxu, při zlomeném žebru, s astma bronichale, u dětí pod 7 let, u dětí pod 16 let jen za dohledu dospělé osoby. 

Je vhodný pro běžnou populaci pro zvýšení fyzické a rovněž psychické odolnosti při zvládání stresových situací.

TRÉNINKOVÁ DOPORUČENÍ

Důležité je vyvarovat se nevhodnému "hornímu dýchání", zatěžujícímu pouze pomocné svaly.

Prvé 3 dny tréninku nastavíte zátěž na nejnižší hodnotu a dokončíte 25 dechů. Nádech by měl trvat 1-2 s. Spontánní a tichý výdech 3-4 s. Celkem cca 2 min. Po 3 dnech zátěž zvýšíte.

Sportovcům se doporučuje trénovat 2x denně s alespoň šestihodinovou přestávkou. Častější trénink nemá význam a má riziko přetrénování. 

TRÉNINK DÝCHACÍCH SVALŮ A POST-COVID

Inspirační trénink má význam jak pro prevenci virového onemocnění, tak jako fyzioterapeutický prostředek pro návrat k původní zdatnosti po onemocnění a při Long-Covid. 

Lidé zotavující se z Covidu, u kterých příznaky přetrvávají i měsíce poté, co se zbavili infekce, jsou známí jako pacienti s Long-Covid. Často pociťují dušnost vědci se domnívají, klíčovým přispívajícím faktorem je dysfunkce svalů bránice. Proto lze předpokládat, že trénink bránice, aby se stala silnější a méně náchylnou k únavě, bude prospěšný.

ULTRAbreathe posiluje váš hlavní dýchací sval – bránici. Využívá principy odporového tréninku ke zlepšení síly a vytrvalosti inspiračních svalů a snížení únavy. Cvičení je bez léků, vědecky ověřené a nemá žádné vedlejší účinky ani lékové interakce. Kardiovaskulární zátěž cvičení je nízká a je vhodná i pro fyzicky slabší osoby.

Kromě toho doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO) pro zotavení z COVID v klinické léčbě zahrnuje cvičení pomocí inspiračního svalového tréninku.

Trénink dýchacích svalů zlepšuje sílu dýchacích svalů, kapacitu cvičení, tloušťku svalů bránice a snižuje dušnost. Klienti vykazující nejzávažnější výchozí slabost dýchacích svalů mají tendenci získat největší prospěch z tréninku dýchacích svalů. Osoby se špatným zdravotním stavem a ohrožené virovou infekcí mohou vykazovat slabost dýchacích svalů, a proto mají zvýšené riziko horší klinické trajektorie, pokud dojde k syndromu akutní respirační tísně. I u zdravých jedinců bez dušnosti se však ukázalo, že trénink dýchacích svalů poskytuje výhody při sportu.

Respiratory Muscle Performance Screening for Infectious Disease Management Following COVID-19: A Highly Pres

VARIANTY PROVEDENÍ

ultrabreathe types

První Ultrabreathe byl vyroben v roce 1997 a od té doby je v mnoha variantách užíván více než 350 000 uživateli v řadě zemí. 

Nabízíme jej v následujících verzích:

Ultrabreathe „stop astma" bílý
Ultrabreathe „limited edition Metalic
Ultrabreathe „sporty trainer" černo oranžový 
Ultrabreathe „limited edition RED
Ultrabreathe „heavy trainer black"

O PŘÍSTROJI

Přístroj Ultrabreathe™ je patentován. Pro dobrou funkci přístroje je důležité udržení stabilního odporu vzduchu v závislosti na rychlosti. Patentovaný systém Comfort Valve pomáhá odpor blízký přirozenému dýchání.

Výrobek je vybaven CE certifikátem a registrován ve Velké Británii Medicines & Healthcare Regulatory Agency a v USA ve FDA jako zdravotnické zařízení třídy 1. Je vyráběn v EU. 

►Distributorem v ČR a SR je společnost H.S.H Sport s.r.o. 

 

 

 
Zobrazit vše včetně nedodatelných
následují nedodatelné ►