Vodotěsnost, resp. voděodolnost hodinek

VoděodolnostProniknutí vody či vlhkosti do hodinek bylo a je častou příčinou jejich poškození. V případě elektronických hodinek to platí násobně více, protože voda způsobuje i při naprosto nepatrném množství korozi elektronických součástek. Co znamená různé označení hodinek důležité pro výběr a jak se vyvarovat jejich poškození?

Jak pečovat o řemínky a hodinky Suunto?

reminkyDoporučujeme, abyste s hodinkami Suunto zacházeli podobně, jako s jinou částí vašeho šatníku: Pořiďte si k hodinkám i další řemínky a měňte je podle toho, co máte na sobě nebo co děláte.

Se správnou péčí se zvýší životnost řemínků i hodinek. Informace o jejich správné péči jsme pro Vás shrnuli v tomto článku.





SUUNTO APP

SUUNTO APP

SUUNTO APP je mobilní aplikace, která slouží jednak jako "velký displej hodinek", prostředí pro vedení tréninkového deníku, přípravu tras, množství  řehledů, analýz, nastavení a rozšíření funkcí hodinek,  a také hodinkám zprostředkovává vybrané funkce mobilního telefonu.

Jak získat přesnější údaje o tepové frekvenci?

obr

Technologie WHR měří srdeční frekvenci pomocí LED, které sledují průtok krve v zápěstí. To znamená, že během cvičení nebo při každodenním používání můžete vidět údaje o srdeční frekvenci aniž byste měli oblečený hrudní pás. Technologii optického měření tepu přímo v hodinkách výrobci Suunto poskytuje Valencell Inc, která patří k celosvětové špičce. Přesto je přesnost optického měření ovlivněna řadou fyziologických faktorů a individuálními rozdíly.

Měření srdeční frekvence zápěstí by proto mělo být považováno za odhad. Pro přesnější údaje doporučujeme použít kompatibilní snímač srdeční frekvence z hrudníku, jako je například inteligentní senzor Suunto. 

Hodinky Suunto: Proč měřit tep?

tep

V poslední době mimořádně narostl zájem o hodinky s měřením tepu. K čemu sledování tepu slouží?

Hlavním důvodem měření tepu je informace o stavu zatížení organismu. Tepová frekvence vypovídá o celkovém zatížení organismu. Z tepové frekvence získáte objektivní informaci o tom, zda je cvičení dostatečně efektivní a současně ještě bezpečné pro zdraví. Pomocí tepové frekvence nastavíte svůj výkon tak, aby byl optimální...


7x proč zákazníci volí Suunto Spartan?

proč volí Spartany?

Každá značka klade důraz na trochu jiné parametry a potřeby běžců, cyklistů a dalších sportovců. A každý sportovec má své vlastní preference důležitosti různých funkcí. 

Prozradíme vám 7 důvodů, proč někteří zákazníci vybírají u nás Suunto Spartan raději než jiné značky sportovních hodinek.

 






Objevujte zapomenuté trasy!

tepelna mapaHeat Maps – "tepelné mapy" jsou mapy ukazující kde je hodně sportovců a tedy kde je poněkud horko.

Můžete si naplánovat trasu nejoblíbenější, ale také i takovou, na které téměř nikoho nepotkáte. To oceníte zvláště dnes, během epidemie. Neexistuje lepší způsob, jak najít bezpečnou trasu, na které se budete cítit dobře. 

Trasy využijete v mnoha novějších GPS hodinkách Suunto. Doporučujeme jak dražší, tak i nenáročné a navíc ZLEVNĚNÉ MODELY.

Chytré hodinky, jak vybrat chytře?

Zatímco v případě běžných hodinek je při výběru zásadní design a několik málo funkcí, tak v případě chytrých hodinek hraje roli mnohem více parametrů. Vždy záleží na tom, jaké potřeby mají hodinky uspokojit.

Na předním místě je samozřejmě design. 

JAK VYBRAT GPS HODINKY SUUNTO?

Pro výběr mezi dostupnými modely použijte tyto srovnávací tabulky (další v pokračování). V článku se dozvíte více o tom, jaké parametry jsou důležité pro různé účely. 

Suunto Vertical Solar TitaniumSuunto RaceSuunto 9 Peak Pro